друкувати


Нацбанк розробив правила діяльності страховиків сільськогосподарської продукції

20 серпня 2021, 09:27

Національний банк України розробив правила провадження діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.  Зокрема, йдеться про встановлення вимог до таких страховиків і їхньої діяльності загалом. Про це повідомляє Нацбанк.

Відповідний проєкт «Положення щодо провадження діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» регулятор опублікував для обговорення на своєму сайті.

Допуск страховиків до діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою пропонується здійснювати в разі:

До страховиків також пропонується встановити вимоги щодо забезпечення їх платоспроможності, порядку перестрахування ризиків, особливостей формування страхових резервів за такими договорами, обліку договорів страхування», — пояснюють у НБУ.

Проєкт положення визначає процедуру підтвердження Нацбанком відповідності або невідповідності страховика всім зазначеним вимогам для внесення інформації до переліку страховиків, які мають право на страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою. Такий перелік ведеться Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що опубліковано зміни до закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».