друкувати


Винороби хочуть створити в Україні реєстр виноградних насаджень

19 серпня 2021, 16:00

Асоціація виноробів ініціювала зміни в постанові КМУ за програмою фінансування галузі виноробства. Про це заявив голова асоціації «УКРСАДВИНПРОМ» Володимир Печко.

За його словами, ця програма щорічно виділяє 400-450 млн грн на фінансування садівництва, виноградарства та хмелеводства. При цьому в садівництві підтримувалася будь-яка переробка – сокові лінії, холодильні камери, упаковкаі т.д., а в виноробстві була тільки компенсація при посадці виноградної лози, на шпалеру і зрошення.

«Станом на сьогодні, завдяки нашим зусиллям від держави можна отримати фінансування на ємності, пневмопреси, дробарки – практично на все для первічного виноробства. І, звичайно, ми прагнемо до нарощування експортного потенціалу українського виноробства. Також найближчим часом разом з нашими партнерами будемо розробляти дорожню карту розвитку виноробної галузі, крім того, необхідно попрацювати над реєстром виноградарських насаджень», – заявив Печко.

Нагадаємо, що Фонд державного майна виставляє на продаж майновий комплекс «Одесавинпром» за стартовою ціною у 65,3 млн грн.