друкувати


Держсільгоспінспекція припинить функції до жовтня

28 серпня 2016, 08:07

Виконання функцій сертифікації насіння (польове оцінювання, маркування партій насіння, відбір проб тощо) зараз покладено на Держсільгоспінспекцію, яка не отримує фінансування і вже з жовтня цього року має припинити своє існування.

Про це повідомляє Українська аграрна конфедерація.

Зазначають, що це єдиний орган, який має базу та фахівців для проведення сертифікації, тому його ліквідація викликає у виробників занепокоєння щодо завершення процесу сертифікації.

За словами першого заступника голови Держсільгоспінспекції Юрія Заставного, наразі сертифікація здійснюється інспекторами Держсільгоспінспекції у штатному режимі.

У свою чергу, перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк повідомив, що функції Держсільгоспінспеції, зокрема і в сфері сертифікації насіння та реєстрації сільгосптехніки вже з середини осені поточного року будуть делеговані іншим уповноваженим органам.

«З 1 жовтня 2016 року Держсільгоспінспекцію буде ліквідовано. Її функції — реєстрацію сільгосптехніки і сертифікацію насіння буде делеговано або іншій бюджетній установі, або державному підприємству. Зі свого боку, ми зробимо усе необхідне для того аби ці зміни відбулись для виробників максимально непомітно та не відобразились на роботі підприємств», — заявив Мартинюк.