друкувати


Виробників зернових попереджають: залізнична логістика починає проявляти ознаки перевантаження

22 серпня 2021, 07:09

Як заявив партнер в компанії «Барва Інвест» Богдан Костецький, коментуючи ситуацію на ринку зернових для AgroPolit.com, залізнична логістика починає проявляти ознаки перевантаження (дефіцит локомотивів, покинуті потяги), це може суттєво вплинути на логістичні плани вітчизняних виробників.

За його словами, цього року Україна матиме рекордні врожаї пшениці, ячменю, кукурудзи, соняшнику і це додасть навантаження на логістичні маршрути.

«Навантаження на логістику (в тому числі внутрішнього зберігання) зростатиме, і з огляду на те, що наразі маємо великий обсяг відкладеної пропозиції – варто планувати переміщення зерна заздалегідь», – радить Костецький.

За словами Костецького, ринок зернових перегрівається: ціна на EXW вища від паритету СРТ порт; СРТ порт вищий від паритету FOB; а ціни FOB вищі за ціни CIF.

Така ситуація згодом має вирівнятись, і добре якщо за рахунок зростання закупівельних цін з боку імпортерів. Однак є ризик, що саме українські торгові компанії будуть обвалювати місцеві ціни, щойно світова ситуація дещо стабілізується», – попереджає Богдан Костецький.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Ціни на зернові у серпні: пшениця, ячмінь, кукурудза