друкувати


Прогноз врожаю пшениці в Україні в новому маркетинговому році підвищено на 3 млн тонн

21 серпня 2021, 07:08

Прогноз врожаю пшениці в Україні в новому маркетинговому році підвищено на 3 млн тонн у порівнянні з липневим прогнозом – до рекордних 33 млн тонн. Як відзначають в USDA, цей показник збільшено завдяки розширенню посівних площ під цією культурою, а також у зв'язку з її більш високою врожайністю в цьому сезоні. Про це йдеться в матеріалі AgroPolit.com.

У серпневому звіті USDA також поліпшений прогноз врожаю кукурудзи та її експорту з України в 2021/2022 МР на 1,5 млн тонн у порівнянні з липневим прогнозом. Таким чином, очікується зростання виробництва кукурудзи з 37,5 млн тонн до 39 млн тонн, її експорт – з 30,5 млн тонн до 32 млн тонн. Як пояснюється, прогноз врожаю кукурудзи в Україні збільшено, оскільки скорочення посівних площ під цією культурою з надлишком компенсується підвищенням перспектив її врожайності.

Як прокоментував ситуацію аналітик компанії Zernotorg.ua Олександр Тищенко, в липні-вересні традиційно відбуваються пікові відвантаження ранніх зернових на експорт. 

Звичайно, трейдери мусять закривати контракти, тому піднімають ціни. Але, якби там не було, урожай суттєво вищий за минулорічний, навіть якщо і є втрати, вал буде суттєво вищий, як мінімум на рівні 2019 року. Зараз частину програм покриють трейдери, і ажіотаж трохи зменшиться, а там і Чикаго сходить на корекцію вниз, відповідно і фізика наша знизиться в другій половині серпня і до початку вересня», – пояснив Олександр Тищенко.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Ціни на зернові у серпні: пшениця, ячмінь, кукурудза