друкувати


Дисбаланс між світовою пропозицією та попитом на зернові підігріває ціни на ринках

19 серпня 2021, 09:30

За прогнозами аналітиків, ціни на зернові на більшості торговельних майданчиків продовжать збільшуватися протягом серпня через обмежену пропозицію і стабільний попит. Про це йдеться в матеріалі AgroPolit.com.

Як прокоментував ситуацію партнер в компанії «Барва Інвест» Богдан Костецький, ціни є рекордно високими для цього періоду року. Через це частина імпортерів, які можуть купувати австралійську пшеницю (наприклад, Індонезія), будуть намагатися пересиджувати до появи врожаю взимку.

Також Костецький перелічив низку чинників, які впливають на поточний стан зернових ринків світу.

Ринки зернових перебувають під впливом таких чинників: скорочення виробництва в Росії (72 млн тонн проти очікуваних в червні 84 млн тонн); затримка збору врожаю через дощі у деяких виробничих регіонах Європи та Росії; гірша якість зерна пшениці в ЄС (проблеми з натурною вагою) та логістичні затримки поставок, які через це виникають; посуха в регіонах виробництва ярової пшениці в США, Канаді, Росії та Казахстані і значні втрати обсягів виробництва; циклічний рух: торгові компанії потребують забезпечення поставок обсягами з ринку, через що підвищують ціни, а це ще більше стримує продажі з боку виробників. Звіт WASDE, де прогноз обіцяє ще більший дисбаланс між світовою пропозицією та попитом. Це зроблено завдяки агресивному зниженню прогнозів виробництва у країнах-експортерах», – заявив Богдан Костецький.

 

Детальніше про це читайте у матеріалі: Ціни на зернові у серпні: пшениця, ячмінь, кукурудза