друкувати


Керівника ДПЗКУ, якого підозрюють у розкраданні 71 млн грн, суд відправив під домашній арешт

18 серпня 2021, 11:02

Керівника Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ) Андрія Власенка, якого підозрюють у розкраданні 71 мільйона гривень, відправили під нічний домашній арешт з обов’язком носити електронний браслет. Напередодні поліція заявляла, що Власенко намагався втекти з України. Про це повідомляє  «Слідства.Інфо».

Власенку інкримінують розкрадання 71 мільйона гривень держкорпорації. За даними офіційного слідства, керівник ДПЗКУ був ініціатором укладення договору з компанією «Транссервіс 2008» через нібито неспроможність філій ДПЗКУ надати аналогічні послуги самостійно. За результатами договору держкорпорація сплатила приватній фірмі 71 мільйон гривень.

Як зауважила прокурор Ірина Горбань, об’єктивних підстав для укладення договору з «Транссервіс 2008» не існувало. Водночас представниця Офісу Генпрокурора просила суд взяти Власенка під варту з можливістю застави у розмірі 71 мільйон гривень.

П‘ятеро захисників Власенка заперечували проти клопотання прокурора і просили застосувати до їхнього підзахисного найбільш м‘який запобіжний захід — особисте зобов‘язання.

Суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова, вислухавши доводи обох сторін, ухвалила відправити Андрія Власенка під нічний домашній арешт з обов’язком носити електронний браслет.

Нагадаємо, що 13 серпня Національна поліція України затримала керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» при спробі втечі з України