друкувати


«Укролія» отримає фінансування від ЄБРР на суму €16 млн

17 серпня 2021, 09:28

ТОВ «Укролія» і «Укроліяпродукт АРК», об`єднавшись у Ukroliya Group, отримали від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 16 млн євро. Про це повідомляється на сайті ЄБРР.

Зазначається, що фінансування українського виробника соняшникової олії було затверджено 10 серпня.

Проєкт складається з фінансування капітальних витрат і потреб в оборотному капіталі Ukroliya Group, а також реструктуризації її балансу.

Основна мета проекту – підтримати плани зростання компанії та її стратегію подальшого розширення в більш прибуткових підсегментах соняшникової олії преміум-класу (органічної та високоолеінової), а також соняшникової олії з доданою вартістю (бутильованої та рафінованої).

В рамках проекту Ukroliya Group у співпраці з місцевими освітніми партнерами створить акредитований внутрішній навчальний центр, який надасть можливість навчатися мешканцям Полтавщини.

Проєкт підтримуватиме модернізацію виробничих потужностей Компанії, включаючи встановлення котла на біомасі та процесів щодо зниження вмісту олії у відходах та продуктах переробки задля фільтрації, а також збільшення виробництва органічного рослинного масла таі закупівель органічних олійних культур.

Нагадаємо, що експорт соняшникової олії з України за 11 місяців 2020/21 МР склав 5,08 млн т.