друкувати


У Мінагрополітики створили сектор розвитку бджільництва

16 серпня 2021, 17:00

У складі управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України створений сектор розвитку бджільництва. Про це повідомляють Подільські вісті.

Повідомляється, що завданням новоствореного сектору розвитку бджільництва є формування та реалізація державної політики у сфері бджільництва, забезпечення організації та проведення заходів з діагностики, профілактики і боротьби з хворобами та потравами бджіл, організація та забезпечення контролю за якістю продуктів бджільництва.

Також сектор розроблятиме технологічні вимог до проведення селекційно-племінної роботи в галузі бджільництва, організовуватиме та координуватиме підготовку проектів рішень і документів з питань розвитку бджільницької галузі.

Його керівник Оксана Борейко працювала головним спеціалістом і державним експертом експертної групи у сфері аналізу ризиків у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

До того завідувала сектором оцінки ризиків Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Також вона брала участь у засіданнях робочої групи з питань розвитку бджільництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Нагадаємо, що  в Одеській області створюють медовий кластер співтовариств бджолярів.