друкувати


Мінекономіки ініціює робочу групу для трансформації Державної зернової корпорації

14 серпня 2021, 07:30

Міністерство економіки вирішило ініціювати створення робочої групи для трансформації Державної продовольчої зернової корпорації у «прозору та ефективну компанію». Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

У відомстві інформують, що останнім часом здійснювали ревізію умов договорів Державної продовольчої зернової корпорації України з китайською стороною, а також – причин їх невиконання. 

«Йшлося про дослідження основних кількісних та якісних показників діяльності ДПЗКУ. Було визначено, що неякісний менеджмент компанії  ускладнює переговори з Китаєм, що негативно впливає на виконання відповідних договірних зобов’язань», – встановили у відомстві.

У Мінекономіки додали, що провели низку зустрічей з іноземними партнерами, зокрема з послом Китайської Народної Республіки в Україні. Там було озвучено спільне занепокоєння процесом виконання умов кредитного договору та договору щодо експорту зерна.

Тому у відомстві вирішили ініціювати створення робочої групи для трансформації ДПЗКУ.

Нагадаємо, Національна поліція України затримала керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» при спробі втечі з України. 

Повідомлялося, що посадові особи корпорації спільно із суб’єктами господарювання налагодили злочинну схему розтрати майна ДПЗКУ, збитки від реалізації якого сягають сотень мільйонів гривень.