друкувати


Урядовий комітет з економічної політики розглянув питання створення Державного аграрного реєстру

13 серпня 2021, 16:30

13 серпня відбулось перше засідання нового Урядового комітету з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад і територій та захисту довкілля. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

На засіданні Урядового комітету розглядались проекти законів щодо ядерної енергії та радіаційної безпеки, про житлово-комунальні послуги, а також низка проектів постанов Уряду щодо економічних питань, зокрема питання створення Державного аграрного реєстру.

«Державний аграрний реєстр — прозора система державної підтримки аграріїв, яка налагодить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником та зробить її простою та доступною. ЇЇ створення є вкрай необхідним і міністерство агрополітики максимально сприятиме запуску ДАР в роботу», — зазначив заступник міністра агрополітики та продовольства Тарас Дзьоба.

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Створення Державного аграрного реєстру спростить аграріям доступ до програм з державної підтримки. 

Нагадаємо, 4 листопада на засіданні Верховної Ради України прийнято у другому читанні законопроект про Державний аграрний реєстр, який створює єдину державну інформаційну систему – Державний аграрний реєстр, а також удосконалює та розширює державну підтримку для сільгоспвиробників.

Так, документ передбачає: