друкувати


Нацполіція затримала керівника ДПЗКУ при спробі втечі з України

13 серпня 2021, 11:25

Національна поліція України затримала керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» при спробі втечі з України. Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Посадовця затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту «Жуляни» вранці, 13 серпня. У такий спосіб він намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом із ним затримали і його спільника.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції вже повідомили про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі з ними проводяться слідчі дії.

Готуються клопотання в суд для обрання обом підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, Нацполіція викрила масштабні зловживання керівництва ДПЗКУ на сотні мільйонів гривень.

Також повідомлялося, що «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) не змогла виконати контракт з постачання 60 тис. т української кукурудзи на Trans Trade (бенефіціарним власником якої є Роман Терещенко). Це, в свою чергу, призвело до зриву поставки даного обсягу на кінцевого покупця — компанію Holbud Ltd. Цікаво, що прізвище Терещенка також фігурує в ухвалі суду.

Крім того наприкінці липня 2021 року СБУ викрила масштабну корупційну схему в «Державній продовольчо-зерновій корпорації України» (ДПЗКУ). Колишній директор її філії підозрюється у розтраті майже 15 млн гривень бюджетних коштів.