друкувати


Новий очільник Укрзалізниці озвучив плани щодо тарифів на перевезення вантажів

13 серпня 2021, 07:30

10 серпня Державна регуляторна служба підтримала зміни вантажних тарифів Укрзалізниці. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів новопризначений в.о. голови правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Ми відходимо від застарілої практики індексування тарифів, яка викликала істотний розрив вартості перевезення вантажів різних класів і, відповідно, відтік найбільш «дорогих» вантажів із залізничних перевезень на автодороги. Замість цього ми зближуємо класи — підтягуємо перший і другий класи вантажів до третього. При цьому третій клас вантажів поки залишиться без змін», — зазначив він.

Олександр Камишін додав, що також планується зрівняти вартість перевезення порожніх вагонів з-під вантажів першого і другого класу. Уже в 2022 році розрив вартості перевезення порожніх вагонів істотно зменшиться.

Нагадаємо, Олександр Камишін також заявив, що підготовка до зернового сезону цьогоріч була провалена: виконано лише 15% ремонтів, готові до експлуатації лише 26% зерновозів.

Повідомлялося, що Кабінет Міністрів України 11 серпня призначив Олександра Камишіна новим тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління «Укрзалізниці» (УЗ).