друкувати


За півроку Держпродспоживслужба провела 27,7 млн щеплень тварин та птиці

12 серпня 2021, 14:00

За перше півріччя 2021 року Держпродспоживслужбою проведено більше 27,7 мільйонів планових вакцинацій тварин та птиці проти інфекційних захворювань, серед яких – сибірка, сказ, хвороба Ньюкасла, класична чума свиней та інфекційна агалактія овець і кіз. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Держпродспоживслужба піклується про те, щоб епізоотична ситуація в Україні була контрольованою. Основним способом профілактики поширення захворювань серед тварин та птиці наразі залишається вакцинація», — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Зокрема, за перше півріччя проведено планові вакцинації проти наступних захворювань:

Крім того, за шість місяців фахівцями Держпродспоживслужби проведено 8,274 млн лабораторних досліджень на наявність таких захворювань як бруцельоз, лейкоз, АЧС, грип птиці, ящур, туберкульоз ВРХ та інших.

Фахівці Держпродспоживслужби констатують, що за півроку в Україні покращилася ситуація з захворюваннями на лейкоз, сказ та АЧС. Так, за перше півріччя в Україні було виявлено 5 випадків лейкозу (за цей же період 2020 року – 21), 6 випадків АЧС (за аналогічний період 2020 року – 13), 310 випадків сказу (1 півріччя 2020 року – 473).

Нагадаємо, Держпродспоживслужба за півроку виявила порушення в 28% випадків перевірок.