друкувати


Аграрії зможуть отримати ліцензії на пальне онлайн

12 серпня 2021, 11:00

Уряд розпочинає експеримент з переведення в електронний формат дозвільно-ліцензійних процедур. Відповідне рішення було ухвалено на черговому засіданні уряду, передає прес-служба відомства.

Зазначається, що у межах реалізації експериментального проекту «Е-дозвіл» для отримання однієї з 13 найпопулярніших ліцензій бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку через «Дію». Причому зробити це можна без черг та зайвих документів.

Для участі в експериментальному проекті були відібрані топ-13 за популярністю ліцензій:

Крім того, найближчим часом планується розширити перелік дозволів, що надаватимуться в електронному вигляді через через «Дію» .

Щороку такі ліцензії отримують понад 200 тис. суб’єктів господарювання. Сьогоднішнє рішення Уряду дозволить бізнесу отримати необхідну ліцензію максимально просто, швидко та прозоро. Це черговий крок з покращення бізнес-клімату в Україні та якості взаємодії держави з бізнесом», — прокоментував Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко.

Реалізація проекту передбачає цифровізацію повного циклу процедур у сфері ліцензування та автоматичну видачу ліцензії, там де не передбачено додаткових перевірок документів при подачі заяви. 

Також за підприємцями зберігається право подавати  документи у паперовій формі. Таким чином, у бізнеса з'явиться право вибору способу подання заяви – в електронній формі чи паперовій.

Експеримент триватиме з 1 листопада 2021 до 31 жовтня 2023 року. Після його завершення планується  внесення до Верховної Ради України проекту Закону щодо спрощення умов надання ліцензій.

Нагадаємо, названо 5 основних проблем ліцензування зберігання пального в аграріїв.