друкувати


Названо два важливі законопроекти для розвитку фермерства, які розглянуть у вересні

11 серпня 2021, 07:30

Верховна Рада України відклала на вересень ухвалення двох важливих законів щодо розвитку фермерства. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Перший – до другого читання пилиться законопроєкт №3205-2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».

Ним визначаються особливості створення та діяльності Фонду, тип власності та корпоративного управління. Для забезпечення прозорості та підвищення ефективності діяльності Фонду передбачено такі запобіжники:

У документі чітко прописано критерії до позичальників, які зможуть скористатися послугами Фонду:

Законопроєктом передбачається надання можливості українцям вільно розпоряджатися своєю власністю, включно із землею та капіталом, та отримувати за розпорядження нею справедливу вартість.

Реалізація цього документу покращить доступ малих та середніх сільгоспвиробників до кредитних ресурсів та сприятиме стабільності функціонування сільського господарства в Україні.

Другий законопроєкт – 4046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств».

Він дозволяє:

Відповідно до документу, землі фермерського господарства можуть складатися з:

Третій документ, дух якого наразі витає у стінах ради – законопроєкт про інструменти для діяльності страхових фондів на зерновому ринку. Нагадаємо, що минулого року через неврожай багато саме фермерів постраждали від посухи і зазнали збитків.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, оприлюднено програму розвитку фермерства України.