друкувати


Новим головою правління Укрзалізниці Кабмін може призначити Олександра Камишіна

10 серпня 2021, 06:30

Наглядова рада «Укрзалізниці» (УЗ) запропонувала новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління УЗ після звільнення Івана Юрика призначати Олександра Камишіна. Про це повідомляється на сайті УЗ.

Так, Наглядова рада УЗ розглянула рекомендацію Комітету з винагород і призначень та вирішила рекомендувати Кабінету Міністрів України погодити призначення Олександра Камишіна новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління на період до 31 грудня 2021 року або до обрання нового постійного голови правління, в залежності від того що настане раніше.

Зазначається також, що процес обрання постійного голови правління у прозорий та конкурентний спосіб, як це визначено Статутом «Укрзалізниці», триває. Відбір консультантів з людських ресурсів для допомоги у цьому процесі має бути завершено вже на цьому тижні.

Ми підтримуємо рішення Наглядової ради про рекомендацію на призначення нового т.в.о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» — корпоративна система в компанії має бути збережена. Управлінська криза в АТ «Укрзалізниця» знаходиться у найгостріший фазі за всі роки Незалежності, стан критичної інфраструктури став предметом розгляду на засіданні Ради Національної безпеки та оборони України. Втім, після довгих перемовин маємо нарешті погоджений усіма сторонами перелік конкретних кроків щодо виконання рішення РНБО. Наглядова рада Укрзалізниці на час підготовки конкурсу рекомендувала Уряду призначити нового т.в.о. Голови правління – Олександра Камишина, який має стати антикризовим менеджером», — підтримав рішення Наглядової ради УЗ міністру інфраструктури Олександр Кубраков.

Повідомляється, що такому рішенню передувало надходження заяви до Наглядової ради від тимчасово виконуючого обов'язки голови правління УЗ Івана Юрика щодо увільнення його від виконання обов'язків.

Протягом вихідних 7-8 серпня 2021 р. Наглядова рада провела позачергове засідання і вирішила задовольнити заяву Івана Юрика щодо увільнення його від тимчасового виконання обов'язків голови правління з дати призначення нового тимчасово виконуючого обов’язки. Іван Юрик продовжуватиме виконання своїх обов’язків на посаді члена правління, відповідального за фінанси. Наглядова рада рекомендує Кабінету Міністрів України задовольнити вказану вище заяву та схвалити відповідне рішення. Наглядова рада вдячна Івану Юрику за те, що він уже вдруге за рік погодився прийняти виклик і взяти на себе відповідальність вести «Укрзалізницю» через турбулентні часи, останні з яких були ускладнені пандемією COVID-19 та її руйнівним впливом на економіки країн усього світу, та на «Укрзалізницю», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше аграрії підтримали рішення РНБО щодо призначення міністра інфраструктури України Олександра Кубракова тимчасово керуючим УЗ. Водночас Олександр Камишін на той момент виступав радником посадовця.

Довідка. З липня 2011 року Олександр Камишін є видавцем агромедіахолдингу Latifundist Media. До цього він працював в KPMG на посаді аудитора (2006-2008), у фонді Dragon Capital та генеральним директором KMZ Industries (2009-2012). З 2012 р. до 2019 р. Олександр був менеджером з інвестицій SCM та членом Наглядової ради Portinvest. Із січня 2020 р. Камишін є одним із керуючих партнерів інвестиційної компанії Fortior Capital.