друкувати


У державну власність повернули земельну ділянку вартістю понад 17 млн грн

9 серпня 2021, 12:00

У Кіровоградській області Державними інспекторами Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру за поданням Новоукраїнської окружної прокуратури проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства під час використання угідь земельних ділянок, що розташовані за межами Фурманівської сільської ради Новоукраїнського району. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Під час перевірки виявлено, що сільськогосподарське підприємство в порушення умов договору оренди використовувало земельну ділянку – пасовище площею майже 25,5 га для вирощування сільськогосподарських культур, зокрема гороху, кукурудзи та соняшника. Відповідно до статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення нараховано штраф у сумі 255 грн. Матеріали перевірки були передані до прокуратури з метою подальшого реагування.

У результаті вжиття вказаних заходів прокурорського реагування, рішенням господарського суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокурора та розірвано договір оренди землі, укладений між Головним управління Держгеокадастру у Кіровоградській області й даним сільгосппідприємством. Судом встановлено, що така діяльність призводить до погіршення якості та виснаження земельної ділянки, як наслідок – може стати причиною неможливості її використання для визначених законодавством цілей. Отже, земельну ділянку повернуто державі, її вартість становить понад 17 млн гривень.

Нагадаємо, на Прикарпатті викрили махінації із заповідними землями.