друкувати


Кабмін стимулюватиме програми вагоно- і локомотивобудування, – Шмигаль

9 серпня 2021, 11:00

Уряд буде стимулювати програми власного вагоно- і локомотивобудування в Україні, також серед пріоритетів — розвиток якісного залізничного сполучення та оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль під час прес-брифінгу в межах робочої поїздки на Черкащину.

За його словами, розвиток залізничного сполучення важливий не тільки для забезпечення комфорту пасажирів, а й у контексті економічного розвитку та підтримки вітчизняного виробника.

«Ми будемо стимулювати програми власного вагоно- і локомотивобудування в Україні. «Укрзалізниці" потрібен новий рухомий склад», — сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, за 2020 та 2021 роки загалом у Черкаській області планується відремонтувати майже 500 км доріг державного значення.

Ми також активізуємо процес оновлення доріг місцевого значення. Загалом за останні 2 роки на Черкащині ми зробимо 700 кілометрів якісно нових автотрас. Але це лише початок. Ми однозначно й надалі продовжимо будувати нові дороги в межах програми Президента України «Велике будівництво», — додав він.

Шмигаль також сказав про важливість здійснення габаритно-вагового контролю для збереження новозбудованих доріг.

За його словами, наразі по Україні працює вже понад 30 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh in Motion («Зважування у русі», WIM).

Нагадаємо, аграрії підтримали рішення РНБО запровадити в Укрзалізниці посаду тимчасового керуючого в особі міністра інфраструктури.