друкувати


Озвучено два варіанти продажу земельної ділянки

6 серпня 2021, 16:08

Названо два варіанти продажу земельної ділянки. Про це ідеться у блозі Наталії Білоусової на АgroРolit.com.

Зокрема, ідеться про такі варіанти:

Важливий момент для продавця земельної ділянки: якщо у вас є просто паперовий акт і ділянка не внесена в Державний земельний кадастр, то процес збору документів для продажу триваліший.

Земельна мапа України

Зазначається, що потрібно розробити документацію землеустрою щодо встановлення меж або інвентаризації ділянки, вносити ділянку у кадастр, і вже після цього за умови реєстрації права можна її відчужувати.

Відповідно до ст. 13 Закону «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», у разі, якщо до 1 січня 2025 року власник паю/його спадкоємець не оформить право власності на цю земельну ділянку, то земельна ділянка визнаватиметься незатребуваною, і її передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вона розташована.

Volodar

Більше читайте за посиланням.

Створено новий спільний проєкт AgroPolit.com та Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar «Ринок землі в Україні. Мапа земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року».

Нагадаємо п'ять законодавчих кроків до земельної реформи: земельна дерегуляція, податки, кредитування, право користування землею та зміни до системи управління.