друкувати


ДПЗКУ прийняла на зберігання понад 230 т зернових нового врожаю

5 серпня 2021, 14:00

З початку заготівлі зернових, станом на 2 серпня, філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» прийняли на зберігання вже 237,8 тис. тонн зернових врожаю 2021 року по всій Україні. Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Зазначається, що прийом ранніх зернових відбувається на 43 філіях АТ «ДПЗКУ». Найбільшу кількість зернових на зберігання прийняли Великолепетиський, Новополтавський, Савинський, Братолюбівський, Легендарненський елеватори та Білокриницький КХП.

Наразі відбуваються поставки зерна пшениці 2-4 класів, ячменю 3 класу, гороху 3 класу та ріпаку. До філій вже поставлено 89,6 тис. тонн ячменю, 140,4 тис. тонн пшениці, 1,9 тис. тонн гороху та 4,2 тис. тонн ріпаку.

В новому маркетинговому сезоні ДПЗКУ планує прийняти на зберігання 2,5 млн тонн зернових.

Як повідомлялося раніше, АТ «ДПЗКУ» з метою підтримки сільгосптоваровиробників впроваджує пільговий період на зберігання зерна зернових та олійних культур. Протягом дії пільгового періоду, який складає 21 календарний день, плата за зберігання не нараховуватиметься.

Державна продовольчо-зернова корпорація України є лідером серед операторів ринку зберігання зернових та олійних культур в Україні, володіючи елеваторними потужностями в обсязі 3,75 млн. тонн та має найбільш розгалужену мережу філій в Україні.

Нагадаємо, що нa Xepcoнщинi вжe зiбpaнo 2 мiльйoни тoнн xлiбa.