друкувати


Опубліковано зміни до закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою»

31 липня 2021, 07:23

Президент Володимир Зеленський підписав закон 1601-ІХ (реєстраційний номер законопроєкту №5104) «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Законом 1601-ІХ про агрострахування вносяться зміни до закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються:

Як зауваєив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко відмітив, раніше вже були спроби створити такий інструмент в країні, однак на шляху реалізації програми страхування завжди виникали складнощі.

Страхування сільськогосподарської продукції – це дуже важлива і чутлива тема. Всі розвинуті країни використовують такий інструмент в роботі, і він має суттєвий вплив на розвиток аграрного сектору. У нас також були спроби створити такий інструмент, але в силу різних причин (то страхові компанії отримали кошти і зникли – були ліквідовані, то через зростання страхових послуг держава програму не субсидіювала), проєкт не вдалося запустити. Були різні моменти і різні етапи запуску цього важливого інструменту, але всі вони були невдалими. До сьогодні», – прокоментував ситуацію Леонід Козаченко.

Нагадаємо, малим сімейним фермерам Мінагро планує виплачувати 10-12 тис. грн на корову за рік.