друкувати


Зернотрейдери розповіли про динаміку цін на фуражне зерно

28 липня 2021, 17:58

Різноспрямовані цінові тенденції спостерігалися в портах України на фуражну пшеницю. Ціни на зернову перебували під впливом зовнішніх і внутрішніх факторів.

Про це повідомляє Еlevatorist.com з посиланням на аналітику Групи компаній G.R. Agro.

Так, під тиском зростання кількості пропозицій нового врожаю, переробники знизили максимальний поріг цін. Підприємство озвучували пропозиції в середньому на 150 грн / т нижче з минулого тижня — в діапазоні 5600-6350 грн/т з урахуванням вартості доставки.

«Зростання кількості пропозицій буде продовжувати тиснути на ціни, в той же час високий попит буде підтримувати їх», — очікують в G.R. Agro.

На ринку фуражного ячменю була схожа ситуація, проте домінуючим виступав все ж підвищувальний тренд. Так, у сфері переробки ціни з минулого тижня в середньому підвищилися на 250-300 грн/т — до 5500-6150 грн/т, СРТ-підприємство.

За прогнозом експертів, зернова продовжить помірно дорожчати.

Ціни на кукурудзу перебували під впливом ряду факторів. З одного боку, неоднозначні перспективи виробництва кукурудзи в США і Південній Америці, з іншого боку, млявий попит на українську зернову на світовому ринку», — відзначили в G.R. Agro.

Переробні підприємства проявляли стриманий інтерес до закупівель зернової. Компанії опустили ціни з минулого тижня в середньому на 300 грн/т — до 6750-7200 грн/т, СРТ-підприємство.

Аналітики очікують, що зовнішні фактори продовжать тиснути на ціни фуражної кукурудзи.

Нагадаємо, на програму страхування врожаю з держбюджету виділено 240 млн грн