друкувати


Нового очільника управління Держпродспоживслужби Одещини Пудрика звинувачують у встановленні "мзди" для аграріїв

27 липня 2021, 17:03

За фітосанітарні сертифікати Держпродспоживслужби в Одеській області з аграріїв збирають по $1 з тонни експортного зерна, повідомляє Сensor.net з посиланням на допису у мережі Facebook журналіста Євгена Плинського.

"Це занадто багато! По 0.25% від інвойсу — теж багато! Ви прочитали короткі новини перших днів роботи Дениса Пудрика на посаді начальника ДПСС Одеської області", — упевнений журналіст.

Він розповів, яке відношення до митниці має Держпродспоживслужба: "Без їх фітосанітарного контролю нічого не потрапить в країну, і не вийде з порту. Все заради захисту споживача!".

Плинський заявляє, що "основна годівниця" інспекторів — експорт зернових і видача фітосанітарного сертифіката, без якого вантаж з порту не випустять.

"А сертифікат робити дуже довго, і не факт що в зерні не знайдуть" фузаріоз", "головешку"або який ще грибок або заразу, поховавши вашу партію. ​​Прискорити видачу сертифіката та убезпечити себе від знахідок в зерні того, чого там немає, можна по прайсу $1 з тонни, або 0.25% від ціни інвойсу. Прайс кажуть, встановив особисто Пудрик. І аграрії платять, бо треба працювати", — повідомив журналіст.

Він закликав аграріїв відкрито розповісти про свавілля з фітосанітарним контролем і вимаганні хабарів Держпродспоживслужбою.

Нагадаємо, СБУ підозрює одного із керівників Держгеокадастру в Чернігівській області у віджученні землі на 3 млн грн