друкувати


На програму страхування врожаю з держбюджету виділено 240 млн грн

27 липня 2021, 07:05

Державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції полягає в наданні з державного бюджету сільськогосподарським товаровиробникам грошових коштів у вигляді відшкодування до 60% вартості страхового платежу (страхової премії). Фінансування з бюджету на цю програму передбачено на рівні 240 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно Президент Володимир Зеленський підписав закон 1601-ІХ (реєстраційний номер законопроєкту №5104) «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». 

Як прокоментував ситуацію з програмами фінансування секретар аграрного комітету Іван Чайківський, держпідтримка АПК на 2021 рік – це декларація урядом зміни філософії та підходів, хоча суми ще замалі. 

Звичайно, ці кошти є мізерними відносно того, скільки Європа сьогодні виділяє дотацій на свого фермера. Але з іншого боку – це своєрідна декларація того, що держава намагається правильно налаштувати механізм держпідтримки аграріям», – заявив Іван Чайківський.

Детальніше про умови програми читайте у матеріалі: Закон №1601-ІХ про страхування сільськогосподарської продукції – вирішення проблеми фермерів чи чергова декларація намірів?