друкувати


У 2030 році більша частина протеїнів будуть рослинного типу, а м'ясо будуть вирощувати в пробірках, - заява

26 липня 2021, 15:42

У 2030 році більша частина протеїнів будуть рослинного типу, а м'ясо будуть вирощувати в пробірках. Тому Україна вже зараз має повністю переорієнтовувати сільське господарство. Таку заяву зробив український економіст, стратег, бізнесмен, футуролог та радник президентів Андрій Длігач, повідомляє сайт міста Маріуполь.

За словами Длігача, Україна вже зараз має повністю переорієнтовувати сільське господарство.

«2020-ий став першим за останні 40 років з від'ємним ростом світового ВВП. 2021-ий буде першим, коли світове ВВП виросте більше, ніж на 5 %. Україна не реалізовує при цьому свій потенціал ніде і ні в чому. У нас є потенціал польотів в космос, купа стартапів, але ми їх не реалізовуємо навіть у металургії. Все національне багатство України оцінюється в 1 трлн доларів: тут чорнозем, руда, поклади титану, літію тощо. Це рівно стільки ж, скільки в пенсійному фонді Норвегії. В Україні пенсійний фонд становить мінус 200 млрд грн щорічно. Немає у нас справжніх пенсій та накопичень. Ми в Україні за останні 10 років недозаробили 1 трлн доларів нашою недбалістю. В основі якої те, що ми вважаємо головним нашим ресурсом чорноземи та залізну руду, а не мізки», — заявив Длігач.

На його думку, розвиток тваринництва суттєво впливає на стан навколишнього середовища.

Зараз ми їмо корів. Вони їдять зелень і переробляють 14 її грам на 1 грам білка, який ми з'їдаємо у вигляді стейка. Корови — це 38 % викидів метанів, а це більше, ніж димлять труби в Маріуполі. Корови "з'їли" наш клімат», — заявив Андрій Длігач.

Нагадаємо, У 2021 році сільгоспвиробництво в Україні скоротилося на 8,2%.