друкувати


Держпродспоживслужба завершує аудит майна своїх підрозділів по всій Україні

24 липня 2021, 08:27

Держпродспоживслужба завершує аудит майна, що знаходиться на балансі її підрозділів. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у своїй колонці на сайті «Економічній правді».

Вона порівняла майно служби з Авгієвими стайнями.

«На балансі Служби знаходяться сотні будівель, льохів, складів, гаражів, майнових комплексів, заводів, які не потрібні державі і не використовуються. Частина з них знаходиться в аварійному стані, а коштів на ремонт чи відновлення у держави немає. Найцiкавiше, що ніхто в Держпродспоживслужбі до цього моменту навіть не зробив серйозну спробу зрозуміти, чи потрібне державі це майно в майбутньому!» — зазначила Владислава Магалецька.

Голова Держпродспоживслужби наголосила, що наведення порядку у цьому напрямку є пріоритетним завданням. За підсумками аудиту заплановано виконати:

Реалізація цього плану вимагає багато часу. Ми не тішимо себе ілюзіями, що все вдасться зробити за декілька місяців чи рік. Однак, «генеральне прибирання» у сфері майна Держпродспоживслужби – це необхідність», — підкреслила Владислава Магалецька.

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба у вересні перейде до управління Мінагрополітики.