друкувати


Мінагро опублікувало інструкцію щодо кількісно-якісного обліку зерна

22 липня 2021, 17:00

Міністерство агарної політики та продовольства України оприлюднило для обговорення проект наказу, який стверджує Інструкцію по веденню кількісно-якісного обліку зерна і продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності. Про це свідчать дані на сайті міністерства. 

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, запропонований проект наказу спрямований на встановлення єдиних правил оформлення операцій із зерном на зернових складах і зернопереробних підприємствах, загальних правил вирішення спірних питань, вдосконалення умов прийому і відвантаження сформованих експортних партій з портових елеваторів.

«Виписані норми в Інструкції з ведення кількісно-якісного обліку зерна і продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності будуть встановлювати правила і підходи у взаєминах суб'єктів ринку зерна на етапах: заготівлі зерна на зберігання; технологічних процесів (очищення, сушіння); формування партій на зберігання; формування партій зерна на експорт; відвантаження; списання втрат при зберіганні і зачистці вибулих партій зерна і продуктів його переробки», – ідеться у пояснювальній записці.

Зазначаєть, що облік всіх технологічних процесів з зерном дозволить у першу чергу товаровиробнику простежити втрати зерна при зберіганні і переробці в готову продукцію.

Зауваження та пропозиції щодо проекту наказу в письмовій та електронній формі необхідно надавати протягом місяця з дня публікації цього оголошення за адресою: Міністерство аграрної політики та продовольства України, 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24, електронна пошта: info@minagro.gov.ua», – йдеться в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, що фахівці відмічають високу загрозу погіршення фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин у 2021 році.