друкувати


ДФС проводить обшуки експортерів зерна в Одеській області

25 серпня 2016, 10:41

Обшук компаній "Олімпекс Купе Інтернешнл", "Металзюкрайн Корп Лтд", "Вторметекспорт", "Ферко" співробітниками Державної фіскальної служби відбувається в Одесі і Одеській області.

"ДФС зараз проводить обшук компаній-зернотрейдерів і тих, хто займається перевалкою зерна, блокує роботу відповідних компаній. Обшук проходить одночасно по 9-ти адресами", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор юркомпанії LeGran.TT Тетяна Титаренко.

За її словами, зараз ДФС порушує закон і в односторонньому порядку розриває договори між Офісом з обслуговування великих платників податків і підприємствами про визнання електронної документації. Таким чином, компанії позбавляються можливості своєчасно зареєструвати податкові накладні та підпадають під серйозні штрафи, за рахунок яких УКРІНФОРМ виконує план зі збору платежів до бюджету.

"Одним натисканням кнопки блокується робота підприємства, яке не може ні податкову накладну зареєструвати, ні подати електронну звітність", - зазначила Т.Тітаренко.

Вона додала, що її клієнти - "Вторметекспорт", "Ферко" подали позови до суду на ГФС про визнання протиправними дії щодо розірвання договору на електронне обслуговування. Суд заборонив ДФС не брати накладні компанії, але податківці це рішення не виконують по сьогоднішній день, що тягне за собою кримінальну відповідальність за статтею 382 Кримінального кодексу.

Інтерфакс-Україна