друкувати


Інтернет проведуть до 15 тисяч українських сіл – Мінрегіонбуд

22 липня 2021, 16:00

До кінця 2022 року доступ до всесвітньої мережі стане можливим для 15 тисяч українських сіл. Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад і територій України.

Як зазначається, понад шість тисяч освітніх, медичних та культурних установ, ЦНАП і органів місцевого самоврядування, розташованих в сільській місцевості, будуть підключені до інтернету.

У рамках проекту Міністерства цифровий трансформації України «Доступ до інтернету в українських селах» до кінця 2021 р доступ до швидкісного інтернету отримають понад 1 млн українських громадян, які проживають в сільській місцевості.

«Було вже виділені і розподілені кошти на місцеві громади. На цьому тижні ми очікуємо, що завдяки нашим колегам з Міністерства фінансів гроші надійдуть на рахунки місцевих громад і, відповідно, вже почнуться тендери на підключення до інтернету в селах, соціальних об'єктах, лікарнях, школах і т.д. », – повідомив міністр цифровий трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.

У 2021 році на реалізацію проекту виділено 500 млн грн. На наступний рік, за підрахунками Мінціфри, необхідне фінансування складає 950 млн грн.

За інформацією Мінціфри, 23% громадян України, які проживають в селах і селищах, не мають доступу до інтернету через відсутність операторів швидкісний фіксованого зв'язку. Це створює бар'єри не тільки для спілкування, але і в доступі до цифрових послуг, дистанційній роботі, освіті і т.д.

Нагадаємо, що сільські території фінансуватимуться на основі спеціальної програми.