друкувати


Земельна агенція Volodar уклала перші угоди з купівлі-продажу землі на Рівненщині

20 липня 2021, 18:00

Земельна агенція Volodar (Володар) провела перші операції з купівлі-продажу землі. Про це розповів співзасновник земельного агентства Volodar Володимир Нагорний в коментарі Latifundist.com.

«З початку старту ринку землі Volodar допоміг укласти дві земельні оборудки. Покупець землі, в нашому випадку інвестор, — IT-фахівець Віктор, який проживає в Києві. Він придбав дві земельні ділянки: 1,97 га вартістю 43,52 тис. Грн і 1,24 га вартістю 13 тис. грн. угоди були укладені 16 липня 2021 року, а оформлення всіх документів зайняло всього 4 години», — розповів Володимир Нагорний.

Земельні ділянки були придбані в Рівненській області. Для інвестора середня ціна за 1 га склала 21,8 тис. грн або близько $ 800 / га.

У земельному агентстві супроводили угоду купівлі-продажу землі: перевірили всі документи і інформацію в належних реєстрах, провели переговори з контрагентом про ціну на землю, оцінили земельні ділянки та інше. За словами Володимира Нагорного, витрати інвестора за договорами на купівлю двох земельних ділянок склали трохи більше 12 тис. грн.

Покупець залишився задоволений угодою. Про це свідчить те, що він має намір продовжити покупку землі, і в планах до 2024 року — придбати до 100 га сільськогосподарських угідь. Наш покупець вперше придбав землю і не планує займатися сільським господарством. Надалі він має намір передати земельні ділянки в оренду агропідприємству», — резюмував Володимир Нагорний.

Нагадаємо, що в Україні створено нову земельну агенцію Volodar (Володар) з широкою мережею регіональних агентів. Його засновниками стали Володимир Нагорний, який більше 20 років працює в сфері земельних відносин, і інвестиційний фонд Fortior Capital, в який входять Latifundist Media і фонд AgTech Farm.