друкувати


Сільськогосподарське виробництво потребує адаптації до нових умов роботи через зміни клімату

20 липня 2021, 17:00

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відмітив потребу швидких але якісних змін вітчизняного АПК та відповідної реакції на кліматичні зміни. Про це він заявив під час публічного обговорення у межах Національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст» за темою «Дружнє до довкілля виробництво».

За словами Романа Лещенка, сільське господарство та природні умови є взаємозалежними і, відповідно, зміни в одній царині активно впливають на ситуацію в іншій. Саме тому Україна долучилася до європейської програми «Зеленого курсу» і готова працювати над покращенням соціально-економічних параметрів, а також адаптувати екологічні зміни у виробництві продукції до українських реалій.

«Розвиток дружнього до довкілля виробництва є визначальним фактором сталого розвитку сільського господарства. Європейський зелений курс визначає дорожню карту в межах якої ми можемо знайти шляхи реалізації реформ в Україні та змінюватися згідно з тими викликами середовища, що виникають останнім часом. Більшість змін стосуються температурного режиму, який за останні десятиліття, на жаль, показує чітку тенденцію до зростання», – заявив Роман Лещенко.

Діалоги проводяться під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економіки України та за підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН.

Нагадаємо, що викликом для українського АПК є не лише ринокземлі, а й зміни клімату, цінові скачки, біобезпека, урбанізація та скорочення населення.

Україна та Німеччина співпрацюватимуть для запровадження Європейського Зеленого курсу Green Deal.

В Україні озвучено деталі запровадження агросектором європейського «зеленого курсу» (Green Deal).