друкувати


Роман Лещенко закликав молодь іти в агросектор

20 липня 2021, 16:00

Міністр АПК Роман Лещенко закликав молодь іти в агросектор. Про це повідомляє пресслужба Мінагро. 

За його словами, сьогодні 143,9 тис. студентів навчаються в аграрних закладах України, з них – 79,4 тис. осіб на державному замовленні. Такі дані були озвучені під час  засідання Ради з питань аграрної освіти. 

Міністр аграрної політики Роман Лещенко наголосив, що для нашої молоді аграрний сектор в Україні, без сумніву, дуже перспективний. Він зазначив, що професії аграрки цілком можуть конкурувати з іншими трендовими професіями світу.

«Агросектор відіграє важливу роль у розвитку та становленні економіки країни. Аграрії дають країні 50% валютної виручки, ВВП – 20 %. А з відкриттям ринку землі перспективи агросектору лише стрімко зростатимуть. Маючи повне взаєморозуміння й спільну мету із Міністерством освіти, ми націлені на усунення блокуючих факторів, підтримку профільної освіти та підвищення попиту серед абітурієнтів на навчання в агросекторі. Я особисто закликаю молодь йти в агро. Повірте, це той сучасний лайфхак успішного розвитку, самореалізації, достатку, який ви можете отримати»,  – зазначив Роман Лещенко.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що нещодавно оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 № 708, якою затверджено обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2021 році.

Розвиток аграрної освіти є важливим чинником становлення аграрного сектору України, адже він є одним з найбільших роботодавців, що пропонує робочі місця для випускників усіх рівнів освіти. Забезпечення інноваційного розвитку цього сектору має важливе значення для збереження лідерської позиції України на світовому ринку як експортера продукції сільського господарства», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що названо найбільш затребувані професії в агросекторі.