друкувати


Аграрний комітет відправив на доопрацювання законопроект щодо розвитку меліоративної інфраструктури

16 липня 2021, 14:50

Комітет Верховної Ради України з питань агарної та земельної політики відправив на доопрацювання законопроект №5202 «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Про це на сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«На позачерговому засіданні аграрного комітету вирішили продовжити роботу під час відпусток та домовились доопрацювати декілька суперечливих питань, які не дозволили зібрати голоси в Парламенті під час повторного першого читання за законопроект 5202», — зазначив нардеп.

Зокрема, до обговорення пропонується норма, що встановлювати ставки за користування системами меліорації будуть шляхом голосування за принципом: одна особа — один голос.

Це має зняти напругу між водокористувачами та поставить всіх в однакові умови. Адже наше головне завдання: відновити систему меліорації та дати шанс агросектору (особливо на Півдні України) зменшити ризики, пов'язані з посухами. На це і спрямований законопроект 5202», — підсумував Іван Чайківський.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю AgroPolit.com секретар аграрного комітету Іван Чайківський повідомив, що ухвалення законопроєкту №5202 запустить в Україні механізм створення організацій водокористувачів.