друкувати


Оприлюднено звіт про роботу аграрного комітету упродовж п’ятої сесії ВРУ

17 липня 2021, 07:30

Упродовж п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики надійшло 32 законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначений головним, та 84 законопроекти, до яких Комітет має подати свої пропозиції. Про це на сторінці у Facebook написав народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

За звітний період було проведено 19 засідань Комітету (з них 3 — у режимі відеоконференції).
Розглянуто 79 питань, в тому числі, 40 законопроектів, з них:

Зазначається, що для забезпечення основних напрямів діяльності у Комітеті, організовано і проведено низку засідань підкомітетів Комітету.

За поданням Комітету протягом звітного періоду Верховною Радою України було прийнято 7 Законів України, 5 проектів Законів прийнято у першому читанні.

З урахуванням обмежень визначених розпорядженням Голови Верховної Ради України від 12.03.2020 № 151 «IIpo додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби», у звітному періоді Комітетом проведено низку робочих зустрічей із представниками державних органів, з науковцями, експертами, представниками профільних асоціацій, громадських організацій, на яких обговорювалися питання діяльності Комітету в межах предмету відання.

Аграрне законодавство

На постійній основі здійснювалось засідання робочих груп:

7 липня 2021 року, у м. Новоград-Волинському Житомирської області Комітетом були проведені виїзні комітетські слухання на тему: «Актуальні питання соціального розвитку сільських територій».

13 липня 2021 року під головуванням заступника Голови Комітету Рудика С.Я. проведено засідання круглого столу на тему: «Зміни у правовому регулюванні планування використання земель: готовність до реалізації та можливі проблеми у застосуванні».

Нагадаємо, Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах.