друкувати


В Україні спростять процедуру оформлення земельних ділянок

16 липня 2021, 07:30

Аграрний комітет підтримав спрощення при оформленні земельних ділянок. Доопрацьований законопроект 5248 проголосований комітетом та запропонований Парламенту до розгляду в другому читанні. Про це на сторінці у Facebook написав народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Йдеться про «автоматичність» переходу прав користування земельною ділянкою при переході права власності на розташовану на ній будівлю, споруду від землекористувача до іншої особи.

При прийнятті законопроекту вцілому, той, хто придбав споруду, за спрощеною процедурою автоматично отримає право на земельну ділянку, на якій будівля розташована.

Революційне рішення, яке не лише полегшує оформлення прав володіння чи користування нерухомим майном, але і зменшує корупційну складову і суттєво економить час»,- зазначив Іван Чайківський.

Нагадаємо, 18 червня 2021 року відповідний законопроект №5248 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт майна, який на ній розташовано)» парламент прийняв за основу.