друкувати


Виробники органічної продукції отримали 50 млн грн держпідтримки на 2021 рік

15 липня 2021, 12:00

Верховна Рада підтримала законопроект №5440, який врегульовує процедури реєстрації органічних виробників та дозволить виробникам отримати держпідтримку. Про це AgroPolit.com повідомив один із авторів законопроекту народний депутат Дмитро Соломчук.

Він зазначив, що через законодавчі колізії в Україні не запустився механізм отримання аграріями органічних сертифікатів. Таким чином, фермери опинилися поза правовим полем. 

«Разом з колегами підготували й подали законопроект №5440, який врегульовує процедури реєстрації органічних виробників та дозволить виробникам отримати держпідтримку, яку, до речі, цьогоріч вперше виділено для них. Всього органіка у 2021 році отримає 50 мільйонів гривень на розвиток.Оскільки питання термінове, прийняли його на позачерговому засіданні Ради. Вдячний Галині Янченко, з якою ми зібрали 156 підписів для скликання позачергового засідання, та Дмитру Разумкову, який розуміє важливість органічного виробництва в Україні та всіляко його підтримує», — повідомив Дмитро Соломчук.

Він додав, що органічна продукція – майбутнє українського села, це наша харчова безпека та незалежність.

Нагадаємо, у Мінагрополітики назвали переваги закону про маркування органічної продукції.