друкувати


Закон №3205 про Фонд часткового гарантування депутати зможуть розглянути лише восени

15 липня 2021, 11:15

Під час публічного обговорення «Потенціалу країни у розвитку продовольчих систем. Національний діалог» міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко розповів про долю законопроекту №3205 «Про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві», який має на меті підтримку малих і середніх фермерських господарств і мав бути прийнятий Радою ще в червні поточного року. Про це повідомляє AgroPolit.com.

За словами міністра аграрної політики Романа Лещенка, керівництво країни спромоглося виконати багато з того, що було заплановано у рамках земельної реформи і що було обіцяно фермерам. Однак, залишається багато невирішених питань, які зустріли супротив у залі Верховної Ради.

«Фактично держава сьогодні виступить гарантом фінансових інструментів для АПК. Навіть у тих випадках, коли малі та середні аграрії не матимуть належної застави для банків. Сумно про це казати, але ми не змогли проголосувати запланований законопроект №3205 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві для виробників, які обробляють землі до 500 га. Причина – величезна кількість спам-правок, які противники законопроєкту подали в Раду. Але з 7 вересня, коли розпочнеться наступна сесія, законопроект має дуже швидко пройти на голосування», – заявив Лещенко.

Нагадаємо, захід про потенціал країни у розвитку продовольчих систем проходить під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства економіки України, за підтримки FAO UN та за участю представників науки, бізнесу, громадських та бізнес-асоціацій.