друкувати


Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах

15 липня 2021, 10:45

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримали законопроект №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми». Дане рішення було прийнято на засіданні 14 липня, передає AgroPolit.com.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його завданням є удосконалення законодавства у сфері дитячого харчування з метою підвищення якості продуктів, що споживаються дітьми.

Основними завданнями законопроєкту також є:

Трансжирів в продуктах харчування стане менше. Це передбачено законопроектом 5148, який запропонували комітетом до розгляду в першому читанні в Парламенті. Це ще один крок, який ми робимо, щоб нація була здоровою», — повідомив на сторінці у Facebook народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Він додав, що обгортки та упаковки стануть іншими: закон зобов’яже чітко та зрозуміло позначати харчову продукцію, що містить пальмову олію.

Крім того, ініціатори законопроекту відзначають, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликає уряди країн виключити трансжирні кислоти промислового виробництва зі складу харчової продукції.

Нагадаємо, уряд підтримуватиме запровадження сучасного законодавства щодо покращення якості харчових продуктів та запровадження європейських стандартів у цій сфері.