друкувати


На позачерговому засіданні ВРУ розглянуть законопроект про легалізацію медичного канабісу

13 липня 2021, 14:35

13 липня о 16:00 Верховна Рада збереться на позачергове засідання, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, на якому розглянуть законопроект №5596 щодо регулювання обігу медичного канабісу. Про це повідомив спікер ВРУ Дмитро Разумков на своїй сторінці у Facebook.

За даними джерел AgroPolit.com у ВРУ, законопроект лобіює народний депутат Михайло Радуцький.

Зазначимо, що проєкт закону визначає технічні коноплі зі складом ТГК до 0,2% як такі, що не є наркотичними речовинами. Відповідно, технічні коноплі стають звичайною сільськогосподарською культурою.

Також  у разі ухвалення цього законопроєкт українці, хворі на епілепсію, хворобу Паркінсона, онкологію тощо, отримають легальну  можливість лікуватися медичним канабісом, а українські науковці разом із підприємцями — розробляти препарати на основі медичного канабісу і реалізовувати їх в Україні.

Своєю чергою, прийняти законопроєкт що легалізує медичний канабіс, нардепів закликали у Міністерстві охорони здоров’я України. Зазначається, що на підставі клінічних досліджень, за даними МОЗ, вже акумульовано достатньо статистичної інформації, яка підтверджує, що коноплі є ефективними при лікуванні понад 50 патологічних станів.

Нагадаємо, цього пленарного тижня Верховна Рада України планує розглянути сім важливих аграрних законопроектів.