друкувати


Озвучено переваги злиття KMZ Industries і елеваторного напрямку Variant Agro Build

13 липня 2021, 07:30

Злиття KMZ Industries і елеваторного напрямку Variant Agro Build стало несподіванкою. Особливо на тлі затишшя на ринку M&A через корона-кризу. Однак ринок очікує від злиття ефект масштабу, який і закладали в угоду компанії. Про це йдеться в матеріалі «Ефект масштабу. Як ринок сприйняв злиття KMZ Industries і елеваторного напрямку Variant Agro Build» на Latifundist.com.

«Злиття KMZ Industries і елеваторного напрямку Variant Agro Build, в принципі, логічне: одна компанія, маючи великий виробничий потенціал з якісною інженерною системою, об'єднується з успішною компанією, у якої побудована ефективна комерційна і маркетингова стратегія», — прокоментував генеральний директор групи компаній VITAGRO Петро Лабазюк.

Деякі учасники ринку говорять, що незважаючи на те, що Variant Agro Build не перший рік працювала в елеваторному бізнесі, для компанії ця ніша була занадто специфічною і складною. Адже до будівництва великого зерносховища може пройти два роки підготовки і переговорів. Іноді замовники відмовляються в останній момент. А власники промислового холдингу звикли до більш прогнозованого бізнесу, тому продаж елеваторного виробництва для них був логічним.

Це об'єднання підприємств, що мають однакову культуру виробництва. Це і укрупнення, і збільшення потужностей виробництва, і, безумовно, передача кращого досвіду фахівцями всередині об'єднаної компанії. KMZ Industries розвивається, нарощує обсяги виробництва, і нові потужності дозволять їй виконувати більш масштабні проекти», — розповів керівник елеваторного напрямки МХП Андрій Шевчук.

Нагадаємо, що під час робочого візиту міністра аграрної політики України Романа Лещенко на завод об'єднаної компанії KMZ Industries і «Варіант Агро Строй» учасники зустрічі обговорили проблеми українських виробників елеваторного обладнання.