друкувати


Експортне мито на худобу можуть знизити — парламент

8 лютого 2016, 14:55

Уряд України пропонує знизити експортне мито на окремі види живої худоби до 3% з 15%. Відповідний законопроект №3859 "Про внесення змін до Закону України "Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину"", ініціатором якого виступив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, зареєстрований у Верховній Раді 1 лютого.

Коригування експортного мита на живу худобу усуне існуючі дискримінаційні умови для вітчизняного виробника в порівнянні з імпортерами і посприяє стабілізації виробництва яловичини в Україні.

Документ пропонує знизити експортне мито до 3% на домашні види, крім нетелей та корів масою понад 300 кг, а також на овець чистокровних племінних.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, коригування експортного мита на живу худобу усуне існуючі дискримінаційні умови для вітчизняного виробника в порівнянні з імпортерами і посприяє стабілізації виробництва яловичини в Україні.

Поголів'я ВРХ в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Криму і Севастополя, зони проведення АТО) за 2014 рік скоротилося на 11,7%, поголів'я ВРХ станом на 1 січня 2016 року склало 3,777 млн голів, що на 2,8 % менше, ніж на аналогічну дату 2015 року.

AgroPolit.com