друкувати


На Прикарпатті викрили махінації із заповідними землями

12 липня 2021, 13:30

Працівники Територіального управління ДБР Львова викрили злочинні схеми в Івано-Франківській обл., через які було незаконно приватизовано понад 120 га землі. Про це повідомляє Zemelka.ua з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Встановлено, що посадовці Держгеокадастру у змові з керівниками приватних проєктних організацій протягом 2019–2021 рр. приймали незаконні рішення щодо виділення та приватизації земельних ділянок поруч із населеними пунктами Бистриця, Поляниця, Микуличин, Хом’яківка, Стримба, Зелена та вздовж річки Бистриця Надвірнянська у Івано-Франківську.

Операції проводили без жодних погоджень із місцевою владою та суміжними користувачами. Під «приватизацію» потрапили навіть землі лісового та природно-заповідного фонду.

Зловмисники виділяли ділянки на підставних осіб, здебільшого з-поміж учасників АТО, а потім використовували землю на власний розсуд. За попередніми даними, за такою схемою було приватизовано понад 120 га землі, попередньо встановлена сума завданих збитків — понад 100 млн грн», — зазначається у повідомленні.

Слідчі ДБР провели обшуки у службових приміщеннях Держгеокадастру, проєктних організаціях, а також в помешканнях фігурантів. Вилучено чернетки, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, що підтверджують злочинну діяльність.

Заплановано проведення експертиз, готуються повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину групою осіб, зловживанні владою, одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364,ч. 3 ст. 368 КК України).

Під час досудового розслідування перевіряється причетність працівників правоохоронних органів до прикриття злочинної схеми.

Нагадаємо, СБУ викрила «схему» заволодіння 50 га елітної землі на Київщині.