друкувати


У нас польська консервативна модель земельної реформи, – Роман Лещенко

10 липня 2021, 10:28

У нас консервативна польська модель земельної реформи. 15-річної давнини. Ото як Польща 15 років тому починала земельну реформу – оце ми зараз на такому будемо етапі. Таку заяву зробив аграрний міністр Роман Лещенко в матеріалі AgroPolit.com.

За його словами, всі, хто його критикував за консервативну архітектуру земельної реформи та і ринку землі сільгосппризначення, не розуміли основного. Завдання реформи – не просто відкрити ринок землі і розпочати її продаж. Питання в тому, щоб право власності на землю існувало. І люди, які мають бажання її купити, мали б право купити її в правомірній спосіб.

Але при цьому держава нікуди не поспішає. Вона тестує кожну деталь інструменту, механізму і так далі. Тому що в Україні все, що робилося поспіхом – чи приватизація, чи розпаювання землі, чи будь-які там інші великі речі – завжди розбивалося об бетонну стіну через те, що робили все ліберально. Потім робили багато помилок, кричали, що зробили неправильно – потрібно відмотувати. І, врешті-решт, такий розвиток подій призводив до небажаних наслідків. Тому ми нікуди не поспішаємо. Дивимось. Щось не так – ми будемо регулювати, десь зупиняти, щось додавати»,– заявив Лещенко.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Роман Лещенко – земельний реформатор