друкувати


У Криму зупинилися жнива через підтоплення

7 липня 2021, 14:00

На всій території Криму через підтоплення, викликані зливами, припинена збиральна кампанія зернових культур. Окупанти підрахували, що понад 18 тисяч гектарів сільгоспугідь в Криму постраждали від паводку, урожай загинув на площі в 355 га. Про це пише видання «Московський комсомолець». 

За словами окупаційного «міністра сільського господарства Криму» Андрія Рюмшина, в числі постраждалих опинилися посіви знаменитої лаванди і полуниці. Зокрема, значної шкоди завдано грядках полуниці в селі Холмовка Бахчисарайського району – теплиці з грядками залило водою.

«У Бахчисарайському районі в результаті злив підтоплено близько 40 гектарів сільгоспугідь. Опади в найбільш постраждалому від злив регіоні склали від 50 до 70 мм. Підтоплення зафіксовані в «сільських поселеннях» Соколине, Голубінка, Куйбишеве. Інформація по постраждалим сільськогосподарські ділянки уточнюється. На даний момент вода з підтоплених територій зійшла», – заявив окупант.

У Червоногвардійському, Роздольненському і Первомайському районах зафіксували від 25 мм до 80 мм опадів. За словами Рюмшина, поля, на яких загинули посіви, будуть визнані зоною НС. Так зване «міністерство» направить відповідні документи в федеральне відомство в РФ, після чого будуть визначати суму збитку і спосіб його відшкодування.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що в окупованому Криму потоп знищив понад 130 га посівів.