друкувати


У Мінагрополітики розповіли, чи поширюється ринок землі на прифронтові території

29 червня 2021, 10:00

На ринку землі, який стартує 1 липня, можуть реалізовуватися тільки приватні землі підконтрольної Україні території. Про це в ефірі телеканалу «Дом» розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Лінія зіткнення та тимчасово окупована територія — там мораторій. Ці землі не можна буде продавати й купувати до повного звільнення. А приватні землі на території, що контролює Україна, можна продавати», — сказав Висоцький.

Причому немає будь-яких обмежень навіть для зон, прилеглих до лінії зіткнення. Приватник може продати свою ділянку землі й на цій території, якщо на неї буде покупець. Але покупець повинен врахувати ризики, пов'язані з російською збройною агресією, та можливі наслідки.

Межа — це нульова відмітка на лінії зіткнення. Просто ризики, що може тут статися, покупець бере на себе. Ну, це приватна власність і приватний покупець», — пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, у росіян конфіскують українську землю, якщо їм вдасться обійти закон і купити її.

Найважливіші і найцікавіші матеріали по темі земельна реформа читайте у «Земельному дайджесті 2020» від AgroPolit.com: передача державних земель ОТГ, невитребувані паї, оформлення договорів оренди, переважне право на сільськогосподарські землі, кредити під землю, вартість землі, стан грунтів, позов депутатів-опозиціонерів до Конституційного суду і його наслідки, управління землею громадами, інвентаризація, землі НААН та багато іншого.