друкувати


Мінагрополітики сприятиме передачі 7,7 тис. га земель у власність Міноборони – Лещенко

25 червня 2021, 15:00

540 га оборонних земель, незаконно виведених із державної власності, за сприяння Мінагрополітики та Держгеокадастру будуть відновлені на балансі Міноборони. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, повідомляє пресслужба відомства.

«Із 2018 року Міноборони намагалося повернути незаконно відведену землю військового полігону біля с. Дівички. Її ще в 2013 році віддали у постійне користування іншому держоргану. Згодом 540 га оборонних земель із 7,7 тис. га вивели з державної власності. Майже половина з них опинилася в руках 15-ти комерційних структур – решту приватизували приватні особи. Механізм повернення ділянок Міноборони непростий і потребує залучення низки державних органів, документів, і головне — політичної волі чиновників. Тому ми продовжуємо залучати відповідальних осіб і раді бачити сприяння в цій справі», – розповів міністр.

Він наголосив, що повернення цих 7,7 тис. га відбулося за сприяння Міністерства та за поданням керівництва Київської ОДА. Мін’юст перереєстрував ділянки на Міністерство оборони в Реєстрі речових прав на нерухоме майно на підставі відповідних документів.

Однак робота з 540 гектарами, які опинилися в приватних руках, лише починається. За сприяння нашого Міністерства та Держгеокадастру ці ділянки будуть виключені з кадастрової карти і відновлені на балансі Міноборони», – підкреслив Роман Лещенко.

Крім того, за його словами, сьогодні Держгеокадастр вилучив із кадастрової карти та повернув Міноборони дві ділянки на території військової частини Повітряних Сил біля села Віта-Поштова.

На решту ділянок цього об’єкта вже зареєстровано право власності третіх осіб, тому вони будуть повертатися через суди й антирейдерську комісію Мін’юсту», – резюмував міністр.

Нагадаємо, що у Мінагрополітики розповіли, що робитимуть із 750 тис. га землі, яка є на балансі у держави.