друкувати


Кутовий має забезпечити вигідні права для всіх учасників агроринку

23 серпня 2016, 12:28

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий має забезпечити такі правила, що навіть дрібний фермер міг вирости до масштабу Олега Бахматюка. Досягнути цього можна як при будівництві будинку: спочатку міцний фундамент, далі – стіна і «начиння».

Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com повідомив професор економіки Піттсбурзького університету та президент Київської школи економіки Тимофій Милованов.

Зокрема, він зазначив, що підтримка когось окремого – це спотворення ринку. "Державна підтримка дрібним аграріям – це спірне питання. Як на мене, краще витратити додаткові кошти з бюджету на захист прав власності всього бізнесу і створення рівних умов гри. Коли міністерство прописуватиме хто і як отримуватиме ці гроші, то лишається місце політичній грі «за» когось з виробників і «проти»…", – говорить Милованов.

За його словами, такими діями можна засунути себе в політичний «мордор», далі хтось не втримається і почне вирішувати питання на пряму, заносячи гроші в чиновницькі кабінети і так далі.