друкувати


Курси Земельних котиків дозволяють заощадити на консультаціях щодо ринку землі, — аграрії

18 червня 2021, 18:00

Виконуючи завдання конкурсу «Земельні Котики», курсанти на практиці вирішували ті проблеми, з якими зустрічаються десятки, а то й сотні аграріїв у всій країні. Таку думку висловили учасники другого випуску курсу «Земельні Котики» від освітньої платформи «Культиварій», йдеться у матеріалі Latifundist.com.

Глава Тетіївської ОТГ Богдан Балагура зазначив, що отримані знання на курсі дозволять вже зараз заробляти громадам більше грошей шляхом ефективної здачі землі в довгострокову оренду.

За словами заступника фінансового директора групи компаній «Ель Гаучо» (входить до складу компанії «Агросем») Михайла Волченка, курс перевершив їх очікування, а підходи в управлінні зембанком «до» і «після» навчання кардинально змінилися.

Дізнавшись про освітню платформу «Культиварій», ми прийняли рішення пройти навчальний курс представниками трьох різних напрямків, щоб глобально оцінити поточний стан справ. Однак, те, що трапилося на курсі, перевершило всі очікування. У нас відбувся колосальні зміни в управлінні земельним банком», — каже Михайло Волченко.

За його словами, вже з перших лекцій стало очевидно, що зміни неминучі. Накопичені з роками знання змогли структуруватися і вилилися в низку реформ:

Михайло Волченко підкреслив, що одні лекції відкрили очі на багаторічні проблеми, інші — допомогли сформулювати правильні питання, а треті — містили відповіді та практичні рекомендації.

Порівнюючи вартість проходження курсу і ту економію, яку вони принесуть господарству, Михайло Волченко зазначив, що отримані знання дуже себе виправдовують.

Сьогодні земля стає найціннішим активом. Ціна навчального курсу в рази нижче, ніж залучення сторонніх консультантів. Крім того, після внутрішнього аудиту наша команда була в змозі підтримувати якість обліку на більш високому рівні, що мінімізує потенційні фінансові втрати в майбутньому. Якщо порівняти нашу готовність до ринку землі зараз і два місяці тому (до навчання) — страшно уявити скільки б нам обійшлися всі невиправлені помилки», — додав він.

За словами Михайла Волченка, щодо спікерів і програми курсу, організаторами були обрані дуже правильні теми і кваліфіковані лектори.

«Було цікаво слухати, як змінюється підхід у взаєминах з пайовиками від заходу на схід, або від маленького господарства до холдингів. Якісь труднощі ми переросли, а якісь нас тільки чекають. В ході обговорень знаходилися рішення для багатьох реальних і потенційних кейсів. Спілкування з практиками дозволило отримати нам знання, які дуже цінні », — резюмує він.

Крім того, Богдан Балагура вважає, що новий курс від освітньої платформи «Культиварій» «Володар Земель» буде корисний напередодні відкриття ринку землі багатьом аграріям.

Вважаю, що новий курс буде дуже корисним для людей, які хочуть увійти в ринок і не програти», — підсумував голова територіальної громади.