друкувати


Кабмін розробив законопроект про розвиток сільського туризму в Україні

16 червня 2021, 08:30

Кабінет міністрів розробив законопроект, необхідний для розвитку сільського туризму в Україні. Документ з підписом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля розміщений на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства для обговорення, після чого буде переданий на голосування до Верховної Ради.

Законопроект регулює питання розвитку сфери послуг сільського туризму і визначає загальні правові, організаційні та соціально-економічні засади діяльності працівників цієї сфери.

Також вносяться зміни до закону «Про туризм», де з'являться нові терміни: «сільська гостинність», «послуги сільської гостинності», «сільська садиба», «турист і/або гості сільської садиби», «сільський господар». Також документом вносяться доповнення в частині регулювання надання послуг сільської гостинності.

Як зазначено в пояснювальній записці, реалізація законопроекту забезпечить подальший розвиток сільського туризму в Україні, встановлює засади раціонального використання природних, рекреаційних ресурсів сільських територій і регулює відносини, пов'язані з організацією та наданням послуг сільської гостинності, спрямованих на розвиток сільських громад.

Нагадаємо, також Мінагрополітики виставило на обговорення законопроект про виноград та виноградне вино.